https://www.mobil.se/nyheter/hybriddator-med-note-docka-fr-n-samsung
559237
Nyheter
Lattjo

Hybriddator med Note-docka från Samsung

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/samsung.jpg?itok=fiRbeGbB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/samsung.jpg?itok=JDt3_T-y', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/samsung.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Ett patent från Samsung visar vad företaget kan ha på väg ut för både mobiler och datorer.

Kommer ni ihåg Motorola Atrix? Superluren som var så kraftfull att den kunde extraknäcka som dator om den dockades in en sådan manick. De första generationerna av Asus Transformer Pad hade samma koncept, innan man tog bort tangentbordet.

Ett nytt patent från Samsung visar att även de kan ha samma sak i åtanke. Bilderna visar en laptop med plats för en phablet (uttryckligen just en sådan av någon anledning) mellan skärm och tangentbord. I och med ordvalet tippar vi såklart på en kommande medlem i Note-serien.

Patentet nämner att luren ska kunna användas som touchpad till datorn. Huruvida det sitter en dator i paketet, eller om phableten ifråga ska vara hjärnan bakom det hela återstår dock att se. I så fall är det intressant att spekulera i huruvida det är Android på större skärm som gäller, Tizen (mest för att Samsung kan) eller Windows det är frågan om.

Kan det här vara ett nytt tillbehör till Note-serien i stil med vad Gear VR var förra året? I bästa fall får vi se mer av det under IFA-mässan.

Relaterade artiklar