https://www.mobil.se/nyheter/instagram-ser-ut-att-f-samtals-funktioner
564920
Nyheter
Telefonera mera

Instagram ser ut att få samtals-funktioner

Inom kort kan det bli möjligt att ringa sina kontakter på Instagram direkt via appen. Detta då filer som skvallrar om saken upptäckts i Android-koden till både den ordinarie Instagram-appen och den fristående appen Instagram Direct.

Det kom redan tidigare i år uppgifter om att Instagram experimenterade med videosamtal. Den gången handlade det om interna tester och efter de ryktena så har vi inte hört ett dyft mer om saken. Förrän nu, då. Det har nämligen visat sig att ett fleatal filer med grafiska symboler och ikoner ligger dolda i Android-koden till både Instagram och Instagram Direct, som på ett mindre subtilt skvallrar om att samtalsfunktioner är på gång. Vi snackar ikoner som föreställer telefonlurar och videokamera-symboler, och som dessutom fått namn som ”direct_video_call” och ”action–call”. Bakom upptäckten står sajten Techcrunch, som också har publicerat bilder på ikonerna. 

Inga kommentarer

Trots fynden som Techcrunch gjort så fortsätter dock ägarbolaget Facebook att hålla tyst om saken och säger sig inte vilja kommentera det hela alls. Att göra det möjligt att ringa via Instagram är förstås inte helt långsökt då Facebook framgångsrikt lanserat motsvarande funktionalitet för sin chatt-app Messenger. Runt 400 miljoner personer använder sig av samtalsfunktionen i Messenger varje månad. Dessutom vore det vettigt som en del i arbetet med att försöka locka över användare från Snapchat, hävdar många bedömare. Snapchat har både röst- och videosamtal i sin app och Instagram har tidigare inte varit sena att koipiera funktioner från Snapchat, inte minst i form av Instagram Stories. Om och i så fall när vi får se samtalsfunktionerna på Instagram återstår förstås att se, men att de är på gång vågar vi nästan svära på. 

Ämnen