Prisjämförelse

Kartläggning familjeabonnemang: Inte alltid bäst – jämför själv

De stora, etablerade operatörerna har den senaste tiden lanserat familjeabonnemang där du samlar flera abonnemang för att få ett bättre pris. Men det finns ofta många och mer prisvärda alternativ. Det visar Mobils kartläggning.

Publicerad Uppdaterad

Det är främst den senaste tiden som allt fler av de stora operatörerna lanserat familjeabonnemang. De fungerar på lite olika sätt, men utgår ofta från ett grundabonnemang och en samlad faktura med möjlighet att lägga till flera användare. 

Fyra stora

De operatörer som erbjuder familjeabonnemang är de fyra stora, Telenor, Tele2, Tre och Telia. Tanken är att de ska locka fler kunder på det här sättet, men när man jämför priserna står det klart att familjeabonnemanget inte behöver vara det bästa eller billigaste valet, ens om man är flera som går ihop. Det här visar sig tydligt när vi jämför olika abonnemang, både enskilda och familjeabonnemang, i Mobils Prisguide.

Mobils Prisguide där du själv nu kan jämföra även familjeabonnemang finns på www.mobil.se/prisguide

Familjeabonnemang sällan billigast

När vi jämför abonnemang skiljer sig givetvis resultatet beroende på hur mycket data du eller den grupp personer du jämför vill ha. Som exempel är abonnemang med 10 GB data per person billigast som enskilt abonnemang oavsett hur många ni är i gruppen. I den jämförelsen hamnar några familjeabonnemang bland de bättre valen men de flesta hamnar långt ner i listan och är betydligt dyrare med mindre data inkluderat än i de bästa enskilda abonnemangen. Det finns tillfällen då familjeabonnemang är det bästa valet, men det är tydligt att konkurrensen från uppstickaroperatörer som Fello, Hallon, Comviq och Vimla ofta är billigare och ger mer data för pengarna i sina enskilda abonnemang.

Jämför själv – stora prisskillnader

Du kan själv jämföra priser och inkluderad data i Mobils Prisguide där vi nu även inkluderar familjeabonnemang, så att du kan ange hur många ni är och enkelt kan jämföra. Här ser du alltså enkelt om ett familjeabonnemang eller flera enskilda abonnemang passar bäst. 

Utöver familjeabonnemang kan du även göra en rad andra val för att filtrera fram rätt abonnemang för dig. Sedan vi lanserade tjänsten Prisguiden har vi kompletterat med möjligheten att även välja operatör som erbjuder wifi-samtal, som ger dig inkluderad roaming även utanför Eu och de som har stöd för volte, röstsamtal över 4G-nätet.

Sedan tidigare kan du även sortera på vilket nät operatören ska använda, så att du säkert får ett abonnemang du vet att du har täckning med.

Mobils Prisguide där du själv nu kan jämföra även familjeabonnemang finns på www.mobil.se/prisguide

Källa