Coala Heart Monitor

Kolla hjärtat med mobilen

Är du i riskzonen för hjärtfel finns det nu ett sätt för dig att hålla kollen själv med mobilen.

Publicerad Uppdaterad

I Sverige orsakas fyra av tio dödsfall av hjärtfel, och en del av dem hade kunnat undvikas om de upptäckts i tid. Coala Heart Monitor är en svenskutvecklad självscreeningprodukt för dig som börjar komma upp i åren eller på annat sätt är i risk för hjärtfel.

Coala Heart Monitor är en sensor som registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens så att eventuella symptom kan upptäckas i tid. Genom att placera Coalan mot hjärtat i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG, får användaren reda på hur hjärtat mår.

Coala är en trygghetstjänst. Den finns för alla som har historik av olika hjärtrubbningar eller hjärtfel, som har släktingar med hjärt- och kärlsjukdomar eller som av någon annan anledning är orolig för hjärtat och vill följa det. Hundratusentals svenskar lever exempelvis med hjärtflimmer idag utan att ens veta om det. Att upptäcka symptomen i tid kan vara helt avgörande, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Coala Heart Monitor börjar säljas inom kort som en tjänst, dels från företaget, dels från apotekskedjan Lloyds. Själva sensorn kostar 1295 kronor. Sedan finns det två abonnemangsnivåer. Den billigare kostar 99 kronor i månaden och ger dig analysen av din hjärtverksamhet. För 295 kronor i månaden får du utöver det tillgång till Hjärtupplysningen, en vårdgivare som du kan kontakta om ett avvikande värde upptäcks. Du kan även dela avläsningar från systemet med annan läkare eller vårdgivare.

Källa