Fitbit Ionic

Lanserad: Fitbits smarta klocka Ionic

Fitbit har släppt sin första smartklocka. Klockan har egna appar, ett tydligt träningsfokus och finns i butik från oktober i år.

Publicerad:

28 aug 2017 - 16:36

Uppdaterad:

29 aug 2017 - 10:21

Det har talats länge om Fitbits smarta klocka, men nu är den officiellt lanserad. Den heter Fitbit Ionic, kostar 3500 kronor och kan redan idag förbeställas på Fitbits egen hemsida för leverans i början av oktober. 

Lanseringen av klockan Fitbit Ionic kommer efter att Fitbit köpt smartklocketillverkaren Pebble och inom kort kommer man att släppa ett utvecklarkit så att mjukvaruutvecklare kan utveckla appar till Fitbits klocka. Från start finns appar från bland andra Strava och väderapp från Accuweather. Fitbit har så klart även en rad egna appar och det handlar om Fitbit Coach, Relax och Excercise. Mycket inriktning på hälsa och träning alltså. Appbutiken ska sedan utökas i takt med att fler utvecklare gör appar. Precis som Pebble ska klockan fungera tillsammans med både Ios- och Android-mobiler, och faktiskt även Windows 10 Mobile.

En ny sensor som heter Spo2 mäter syrehalten i blodet och ska med hjälp av den informationen kunna ge värdefull information om din hälsa, inklusive varningar kring sömnapné och förmaksflimmer. Klockan har även gps, en simningsfunktion, är vattentät till 50 meter och inkluderar en personlig coach som ger dig feedback i röstform samt känner av när du springer så din aktivitet kan loggas samtidigt som den pausar om du till exempel stannar för att knyta skorna.

Fyra dygns batteritid

Batteritiden i klockan uppger Fitbit ska vara på över fyra dygn och då ska klockan både kunna mäta dina aktiviteter under dagen samt hålla koll på hur du sover på natten. Klockan i sig har en pekskärm i färg och finns tillgänglig i tre olika färgkombinationer med grått, blått och kopparfärgat. Det går även att köpa till olika armband i plast eller läder.

Under nästa år ska Fitbit även släppa en specialversion av klockan i samarbete med Adidas. Samtidigt som Fitbit presenterar sin klocka idag visade de även upp träningslurarna Fitbit Flyer och den smarta vågen Fitbit Aria 2.

.

.

 

.