1
1
https://www.mobil.se/nyheter/las-upp-bildorren-med-din-iphone-nya-uppgifter-om-apple-carkey
568799
Nyheter
falskt
Lämna nyckeln hemma

Lås upp bildörren med din Iphone – nya uppgifter om Apple Carkey

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ios_carkey.jpg?itok=dWTeLP_O', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ios_carkey.jpg?itok=2AVFeCp9', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ios_carkey.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Snart behöver du eventuellt ingen nyckel för att låsa upp bildörren.

Det har börjat dyka upp fler spår i Ios av en funktion som kallas Carkey som ska låta användare av Iphone och Apple Watch att låsa upp din bildörr med NFC i stället för med en vanlig bilnyckel genom att hålla enheten mot låset på bildörren. Det ska även gå att dela dessa digitala bilnycklar med andra genom att skicka dem som meddelanden om man behöver ge någon annan tillgång till bilen.

Digitala bilnycklar lagras enligt uppgifterna i Wallet-appen och kan användas för att både låsa, låsa upp och starta bilen. Detta kräver givetvis att bilen har stöd för NFC och Apple förväntas samarbeta med så många biltillverkare som möjligt. Den enda som nästan bekräftad är BMW eftersom skärmdumpar av appen tagna i Ios 14 visar en BMW i8 som illustration för en digital bilnyckel.

Uppgifterna den här gången kommer från Macrumors och Apple har sedan tidigare varit inblandade i "The Car Connectivity Consortium, så ryktena ser inte ut att vara grundlösa. Nu har man även hittat hänvisningar till funktionen i Ioas 13.5.1, så det kan innebära att det inte dröjer länge innan funktionen gör officiell entré.

Ämnen