Surfplattecomeback

LG G Pad kan komma redan i september

LG Optimus Pad - LG:s surfplatta från 2012.

Mobil.se har tidigare skrivit om G Pad, en 8,3-tumsplatta från LG. Nya rykten gör gällande att plattan kan släppas redan i slutet av september. Men frågan är om den kommer till Norden.

Publicerad Uppdaterad

Det har gått mer än två år sedan LG meddelade deras satsning på surfplattor lades på is. Istället skulle företaget fokusera helt på smarta mobiltelefoner.

LG visade nyligen upp LG G2 på ett event i New York, en ny toppmodellen som ska släppas i början av oktober. Men hösten ser också ut att bjuda på någonting helt annat från den sydkoreanska tillverkaren - nämligen en surfplattecomeback.

4G/LTE-variant i USA

Enligt rykten kommer nämligen att lansera en 8,3 tums full hd-platta på teknikmässan IFA 2013,  som hålls i Berlin under nästa vecka. Nya uppgifter hävdar vi inte ska behöva vänta så länge på plattan - med namnet LG G Pad -  efter lanseringen. Den kan nämligen komma att släppas redan innan slutet av september.

Källor med insyn i frågan påstår plattan ska finnas i en 4G/LTE-version avsedd för den amerikanska marknaden via operatören Verizon. Men det ska även finnas en variant med endast wifi som tänkt för försäljning i Sydkorea.

LG G Pad förväntas ha en 8,9-tumsskärm med en upplösning på 1920 gånger 1200 bildpunkter. Det ryktas även om att G Pad ska en fyrkärning Snapdragon 600-systemkrets. Klockfrekvens, minneskonfiguration och Androidversion på plattan är i nuläget okända.

Ska släppas på utvalda marknader

Det stora frågan är vilka marknader som LG G Pad är aktuellt för. Plattan kommer att släppas inom kort efter IFA på vissa utvalda marknader, skriver Phone Arena. Vi kan alltid hoppas att Norden är en av dessa. LG:s bjässe Optimus G Pro från i vintras nådde exempelvis aldrig våra breddgrader.

LG kan ha mer än en ny surfplatta på gång under hösten. Nyligen avslöjade LG:s bulgariska representant, Dimitar Valev, nämligen att företaget också arbetar på en mobil med Firefox OS och ett nytt försök inom kategorin smarta klockor.