https://www.mobil.se/nyheter/lg-lanserar-selfiekameran-pa-g8-thinq-fore-resten-av-telefonen
566559
Nyheter
LG G8 Thinq

Officiellt: LG lanserar selfiekameran på G8 Thinq före resten av telefonen

Det är oklart om det var avsiktligt eller inte, men LG har för första gången bekräftat produktnamnet G8 Thinq och att den släpps i Barcelona om drygt två veckor, via en pressrelease kring selfiekameran.

Egentligen är det underleverantören Infineon som i en pressrelease glatt berättar att deras sensor ska sitta i selfiekameran på LG G8 Thinq som visas upp på Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari.

Sensorn är alltså en extrakamera som sitter bredvid selfiekameran och skapar djupavkänning med så kallad Time of Flight-teknik. De 3D-sensorer som Apple använder i sin Face ID-teknik bygger på att man projicerar infraröda punkter på ett ansikte och mäter avståndet till dem. Time of flight-kameran mäter däremot föremålets egen infraröda strålning. Fördelen är förstås att man bara behöver en kamera och inte en IR-sändare, så man kan få säker tredimensionell ansiktsigenkänning i ett mindre paket. Ett akuellt ämne alltså, nu när alla försöker bli av med sensorpanelen på telefonens framsida.

Tekniken har varit på tapeten länge för 3D-avläsning. Microsoft har använt bägge varianterna till sina Kinect-enheter, och G8 Thinq blir inte ens den första mobilen med Infineons sensor. Den äran går till Lenovos Phab 2 Pro som var en del av Googles Augmented Reality-projekt Tango. Den telefonen var ingen succé, men sedan dess har den ökade beräkningskraften i mobilen gjort tillämpningarna bättre. Augmented Reality är säkert en tillämpning LG är ute efter också, utöver säker ansiktsupplåsning som inte kräver en stor sensorpanel i skärmen. Nyligen lanserade Honor View 20 har även den en tof-kamera och där används 3d-avläsningen för att bland annat möjliggöra olika typer av spel där du kan göra gester framför telefonen för att styra handlingen i olika spel. Det finns till exempel ett där du ska staka som om du åker skidor och du kan även dansa framför mobilen och få en virtuell figur att utföra samma rörelser. 

LG väntas visa upp G8 Thinq på en presskonferens söndag den 24 februari. Någon exakt tid för eventet har vi ännu inte, men trolightvis under eftermiddagen.

Källa

Ämnen