LG Quickcase

LG släpper smart mobilskal för G3

I väntan på G3-lanseringen nästa vecka har LG avtäckt ett smart skal för mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Nästa vecka kommer LG att lansera sin kommande toppmodell G3. I väntan på släppet har LG börjat avslöja allt fler detaljer om telefonen. Säkra källor till Mobil bekräftar att telefonens skärm kommer ha en upplösning på 2 560 x 1 440 punkter, och när LG nu släpper information om ett kommande skal för telefonen så avslöjade man också nya detaljer för G3:an. 

LG Quickcircle Case heter tillbehöret, som är ett smart skal tänkt att fästas på framsidan av LG G3. Enligt de officiella uppgifterna om skalet så ska skalet inte sätta några hinder i vägen för att kunna ladda telefonen trådlöst, vilket bekräftar att LG G3 kommer ha stöd för trådlös laddning.

Tillbehöret i sig är försett med ett runt fönster på framsidan genom vilket olika funktioner på telefonen ska kunna användas utan att användaren behöver öppna skalet. Informationen som visas genom fönstret kan bland annat innefatta tidsvisning, möjlighet att ta emot och ringa samtal, skicka och läsa sms, navigera i musikappar, knäppa av bilder, läsa av stegräknare, med mera. Dessutom så ska ramen runt fönstret kunna blinka till när något nytt händer på telefonen. LG planerar att släppa ett ramverk för utvecklare nästa månad, med vilket tredjepartsfunktioner för Quickcircle-skalets fönster ska kunna byggas. Som sig bör så kommer skalet att släppas i flera olika färger.

Idén med ett fönsterutrustat mobilskal för smarta telefoner är dock varken ny eller unik för LG. Samsung har en egen variant för Galaxy S5 som heter S View Cover, och även LG:s nuvarande G2-telefon kan förses med ett liknande smart skal

Källa