https://www.mobil.se/nyheter/lumigon-t2-hd-kommer-ut-i-r
556048
Nyheter
Bra på telefoner dåliga på tidsplaner?

”Lumigon T2 HD kommer ut i år”

Med både vattentålig och lyxig metalldesign, samt en version i guld ska danska Lumigon skapa uppmärksamhet. De lovar att telefonen ska finnas i butik under fjärde kvartalet.

Vi har hört från danska tillverkarna Lumigon tidigare, men de har tidigare haft svårt att uppfylla löftena de tidigare gett. Med Lumigon T2 HD som de nu visat upp kombineras bland annat vatten- och stöttålighet med både 128 GB intern lagring, vilket få andra kan nå upp till och en typ av fotolampa som fungerar öäven för främre kameran när du vill ta självporträtt.

Lumigon som är baserade i Köpenhamn säger sig utgå från minimalistisk skandinavisk design när de tar fram sina modeller. Materialvalen är alltså viktiga och vd Lars Gravesen påstår att det känns när man håller telefonen i handen, att kvaliteten märks.  

Telefonen är en 4G-mobil med ljudteknik från danska Bang & Olufsen och ska levereras med Android och en Snapdragon-processor på 1,7 Ghz. Med i paketet ska även en dockningsstation medfölja och den är gjord i samma typ av material, glas och metall alltså, som själva telefonen. Utöver att ladda telefonen och föra över data så ska dockningsstationen kunna styra funktioner, till exempel så att telefonen går in i tyst läge, aktiverar alarmet och släcker notislampan när du sätter den i dockan i sovrummet och inte vill bli störd.

Telefonen kommer i svart och vitt samt i en begränsad upplaga med telefoner gjorda i 24 karats guld. Enligt Lumigon ska telefonen finnas i deras egen webbutik och i utvalda fysiska butiker under fjärde kvartalet i år. 

Fakta Lumigon T2 HD
Mått: 127 x 64 x 8,7 mm
Vikt: 148 gram
Skärm: 4,3 tum med 720 x 1280 pixel
Operativsystem: Android 4.3, med utlovad uppgradering till 4.4
Processor: Tvåkärnig Qualcomm Snapdragon, 1,7 Ghz
Kamera: 13 megapixel med videoinspelning i full-hd samt en främre kamera på 2,4 megapixel
Arbetsminne: 2 GB
Lagringskapacitet: 32, 64 eller 128 GB intern lagring
Pris: ca 6500 kr