Står fast vid Windows i mobilen

Microsoft: Nya toppmodeller snart

Microsoft markerar att det inte planerar att lägga ner Windows i mobilen än.

Publicerad Uppdaterad

När Microsoft häromdagen skrev ner värdet av Nokiaköpet till nästan noll och aviserade kraftiga uppsägningar på mobildelen började genast ryktena surra att Windows i mobilen var dött.

Kanske som skadekontroll gick Terry Myerson, chefen för den nya avdelning som innefattar både operativsystem och mobiler på Microsoft Worldwide partner-konferensen med följande uttalande:

"Snart kommer ni få se nya premium-lumior konstruerade för Windows 10".

Uttalandet väcker förstås en del frågor. När är snart? Nästa stora mobilrelaterade evenemang är IFA-mässan. Microsoft ska vara där och har sagt att man kommer visa upp en lång rad produkter, men mobiltelefoner nämns inte. Ett annat rykte säger att telefonerna kommer att visas upp på ett separat event den 24 september.

En annan fråga som ställer sig är vad "konstruerade för Windows 10" betyder. Det är inte direkt samma sak som "med Windows 10", och kan tyda på att mobilerna kommer att ha Windows 8.1 vid lansering. Windows 10 för mobilen är långtifrån färdigt, och frågan är om det kommer att vara det i slutet av september. Å andra sidan kanske man visar upp mobiler som börjar säljas först i slutet av året, i tid till att Windows 10 blir klart.

Källa