Skandia och Danske Bank i Samsung Pay

Mobila betalningar nu hos ännu fler svenska banker

(UPPDATERAD) Skandiabanken och Danske Bank med flera har anslutit sig till Samsung Pay och erbjuder nu alltså mobila betalningar via tjänsten, så att du kan ansluta ditt kort och betala med klockan eller mobilen i butik.

Publicerad Uppdaterad

Jämfört med de tre andra mobila betaltjänster av samma typ som nu finns i Sverige är Samsung Pay den som har klart flest kortutgivare anslutna. De senaste i raden är alltså Danske Bank, First Card och Ecster. Någon vecka tidigare var det Skandiabanken som anslutit sig, ett år efter att Samsung lanserade Samsung Pay i Sverige. Utöver dessa finns sedan tidigare storbanker som Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken anslutna till Samsung Pay. Enligt Samsung har man nu stöd för 80 procent av korten på den svenska marknaden.

Rikskuponger tillkommit hos Apple

I slutet av oktober lanserade Apple sin konkurrerande tjänst Apple Pay med stöd för Nordea- och St1-kort och sedan dess har även Rikskuponger tillkommit där. Fitbit och Garmin som även de driver liknande betaltjänster i Sverige har båda stöd för SEB (inkusive de många kort som SEB Kort ger ut, bland dessa SAS Mastercard och Circle K Mastercard) samt Eurocard. Utöver dessa har Fitbit stöd för Danske Bank. Fitbit startade med enbart Danske Bank och har sedan dess alltså adderat SEB och Eurocard medan Garmin haft samma bankutbud sedan lanseringen.  

Fler butiker att betala i

Alla dessa fyra betaltjänster stödjer betalningar i betalterminaler som klarar kontaktlösa betalningar, men Samsung kan utöver det även användas andra betalterminaler så länge de har stöd för kort med magnetremsa. Då används tekniken MST (Magnetic Secure Transmission) som Samsung byggt in i telefoner och klockor och som skapar ett magnetfält som simulerar att ett kort med magnetremsa dragits.

Bland de kort och banker som saknas i alla ovanstående tjänster kan man nämna till exempel American Express, Coop och Länsförsäkringar.