Endast i USA

Motorola lanserar Droid Turbo 2

”Okrossbar skärm” och ett 3760mAh-batteri - Motorolas nya telefon Droid Turbo 2 verkar vara riktigt intressant.

Publicerad Uppdaterad

Telefonen har lanserats i samarbete med amerikanska operatören Verizon, vilket innebär att den är avsedd för USA-marknaden.

Vad har då Droid Turbo 2 att bjuda på? En hel del om man tittar på listan över specifikationer. Men det är framförallt två detaljer som skiljer ut telefonen från mängden.

För det första är skärmen tillverkad med en ny teknik kallad Shattershield, som enligt Motorola ska vara ”kross-säker”. I praktiken är panelen konstruerad med två skyddande skikt, dubbla pekskärmslager och en böjlig AMOLED-display som ska absorbera stötar.

Telefonen har också ett kraftigt aluminiumchassi, och Motorola är så pass självsäkra över att man lyckats skapa en rejält tålig konstruktion att det ges fyra års garanti på skärmen.

Den andra som får Turbo 2 att utmärka sig är storleken på själva batteriet - som uppgår till hela 3 760mAh. Detta ska räcka till att hålla telefonen vid liv i upp till två dagar vid normalanvändning.

Luren har även stöd för en saftig snabbladdningsfuntion som gör att det räcker med att ladda den i 15 minuter för att få ut tretton timmars användningstid.

Skärmen på Droid Turbo 2 mäter 5,4 tum och en upplösning på 2560 x 1440 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på 540PPI.

Telefonen kommer med Qualcomms Snapdragon 810-chipp, 3 gigabyte i ram-minne och lagring på 32 eller 64 gigabyte. På baksidan finns en 21-megapixelskamera som har f/2.0-bländare, fasdetekterande autofokus och kan spela in 4K-video med 30fps. Fronten pryds av en videosamtalskamera på 5 megapixel med dedikerad blixt. 

Mått och vikt ligger på 149,8 x 78 x 9,2 millimeter, respektive 169 gram. Mjukvaran som används i Droid Turbo 2 är baserad på Android 5.1.1 Lollipop. 

Källa