https://www.mobil.se/nyheter/nokia-9-dyker-upp-hos-fcc
564508
Nyheter
Detaljer avslöjade

Nokia 9 dyker upp hos FCC

Nokia 9 ser av allt att döma inte ut att släppas innan årsskiftet. Men telefonen har i alla fall hunnit få de nödvändiga certifieringarna för den amerikanska marknaden. Det framgår av dokument som lämnats in till FCC.

Den amerikanska motsvarigheten till Post & telestyrelsen, FCC (Federal Communications Commission) , måste certifiera alla smartphones som ska säljas i USA. Och nu har man godkänt Nokia 9, det vill säga den sista enhet som HMD Global hade tänkt släppa under 2017, men som nu ser ut att dröja till efter årsskiftet. Ja, allt kan förstås fortfarande hända, men HMD Global har inte bjudit in till något event inom den närmaste tiden och att man skulle göra det under julhelgen känns långsökt. Men med hjälp av FCC-dokumenten får vi i alla fall en bild av vad det handlar om för telefon. 

5,5-tums OLED-skärm

Nokia 9 är med sin 5,5 tum stora skärm en aning större än Nokia 8 (som har en LCD-skärm på 5,3 tum). Och med tanke på att det handlar om en OLED-skärm så kan vi förstås också vänta oss avsevärt mycket starkare färger och djupare svärta. Nokia 9 får en dubbelkameralösning med upplösningen 12 + 13 megapixlar samt en selfiekamera på 5 megapixlar. Det senare är en aning anmärkningsvärt då Nokia 8 fick en selfiekamera på hela 13 megapixlar. 

Större batteri

Nokia 9 får samma Snapdragon 835-chippset som Nokia 8 och den interna lagringskapaciteten blir 128 GB. Batteriet har en kapacitet på hela 3 250 mAh, vilket kan jämföras med att Nokia 8 har ett battero på 3 090 mAh. Nokia 8 har dock en mindre energislukande skärm, vilket torde kompensera för den ökade kapaciteten. När telefonen kan tänkas offentliggöras är fortfarande oklart, men möjligen får vi åtminstone se en glimt av den i samband med CES-mässan i januari. 

Annons

Ämnen