https://www.mobil.se/nyheter/nokia-92-kan-fa-kamera-under-skarmglaset
568180
Nyheter
Kan leda till försening

Nokia 9.2 kan få kamera under skärmglaset

Nokia 9 Pureview
Färska men obekräftade uppgifter gör gällande att nästa flaggskepp från Nokia kommer att bjuda på riktigt intressant kamerateknik.

HMD Globals telefoner under varumärket Nokia har alltid haft ett starkt kamerafokus. Och med nästa flaggskepp – en telefon som sannolikt får namnet Nokia 9.2 Pureview – så kan man lansera en selfiekamera som är inbyggd under skärmglaset, något som eliminerar behovet av lösningar som exempelvis en sensorpanel, en pop-up-kamera eller ett kamerahål. Flera andra tillverkare har haft just sådana lösningar på gång, men det har funnits en del hinder för att få tekniken att fungera. Dels är det svårt att få in tillräckligt med ljus till sensorerna under skärmglaset, dels blir bilderna förstås inte lika skarpa som när man använder en mer exponerad kameralins. 

Ryktet om den skärmbaserade kameran kommer från Twitterkontot Nokia Anew, som inte sällan haft rätt rörande detaljer kring kommande Nokiatelefoner tidigare. Om uppgifterna som man kommer med den här gången stämmer så kan de också innebära att Nokia 9.2 Pureview blir något försenad. HMD Global har å andra sidan inte gjort sig kända för att vilja kasta ut ofärdiga produkter, och ”den som väntar på något gott…” och så vidare. Som alltid när det gäller obekräftade uppgifter bör man ta det hela med en nypa salt tillsvidare.