Uppgifter från Wall Street Journal

"Nokia testkörde Android på Lumia"

Ett Nokiateam ska ha gjort framgångsrika tester av att köra Android på Lumia-telefoner. Dessa tester ska ha genomförts innan storaffären med Microsoft blev klar.

Publicerad Uppdaterad

Få ämne väcker så starka känslor som er läsare som Nokia och Windows Phone. De båda teknikföretagen Nokia och Microsoft har jobbat mycket nära varandra sedan finnarna valde att gå över till mobila operativsystem Windows Phone under 2011.

Nokia har tidigare haft en möjlighet att avsluta sitt partnerskap med Microsoft i slutet av 2014. Nya uppgifter från Wall Street Journal avslöjar att Nokia kan ha övervägt att lämna Windows Phone för Android. Ett team hos Nokia ha arbetat med att testa att köra Android som operativsystem på Lumia-telefoner. Enligt uppgifter ska dessa tester ha fallit ut väl.

"Möjlig Plan B för Nokia"

Försöken med Android på Lumiatelefoner ska ha ägt rum innan Nokia satte sig ned med mjukvarujätten Microsoft för att börja förhandla om ett köp av finnarnas mobiltelefonp>

Enligt ska källor ska dock möjligheten att Nokia går över till Android inte ha varit en del av förhandlingarna kring Microsoft-uppköpet.

Nokia har ännu inte gett några kommentarer till Wall Street Journals uppgifter.

Källa