https://www.mobil.se/nyheter/nu-v-xer-pok-mon-go
562893
Nyheter
Generation 2

Nu växer Pokémon Go

80 nya monster, nya föremål och funktioner användare frågat efter sen start ska göra Pokémon Go populärt igen.

Pokémon Go var som bekant sommarens stora fluga och även om hetsen kring spelet lugnat sig lite har Niantic fortfarande plockat in mer än en miljard dollar i in app-köp. Under julen fylldes spelet på med bäbis-monster från originalspelens andra generation monster, men utöver det och några eventveckor har utvecklingen stått rätt still.

Nu meddelar Niantic att spelet får en rejäl uppdatering i veckan. Främst handlar det om 80 nya monster som dyker upp från generation två. Det innebär att vi är bara något dussin ifrån att ha hela den generationen komplett (och då har inte alla från första generationen dykt upp ännu).

Utöver nya Pokémon  kommer spelet att få nya föremål. Dels handlar det om föremål för att aktivera olika sorters evolutioner av Pokémon (bland annat de nya Evee-varianterna gissar vi) samt nya sorters bär för att lättare fånga nya monster. Processen med att fånga monster ska även skilja sig från tidigare.

Byteshandel på väg
I samma veva uttalar sig Niantics VD, John Hanke, i en intervju om nya funktioner. Enligt honom kommer nyheter “inom ett par uppdateringar” (brukar komma någon mindre sådan med en till två veckors mellanrum och något lite större någon gång i månaden). 

Här utlovar han två funktioner som spelare har frågat efter sedan spelet släpptes. Såväl byteshandel mellan spelare och möjligheten att fightas med andra spelare (utan att involvera gym) ska vara på gång inom kort. Tydligen fanns planer på att introducera dessa element redan från start eller åtminstone tidigt i spelet, men serverproblem och det extrema trycket från populariteten grusade de planerna.

Kommer den nya generationen dra igång ditt intresse igen? eller väntar du på de nya funktionerna?