Osannolikt snabb

Ny Nexus 5 dyker upp i prestandatest

Vad som sägs vara en ny Nexus 5 från LG har dykt upp i prestandatestet Antutu, med väldigt höga värden.

Publicerad Uppdaterad

I Antutus databas har det dykt upp en telefon med beteckningen "Google Nexus 5 2015 API 22-85530". Enligt uppgift ska det komma två Nexus-mobiler i år, en från LG med 5,2-tumsskärm, och en från Huawei med större skärm, och denna Nexus 5 (2015) skulle alltså kunna vara prototypen av den nya Nexus 5.

Vad som är anmärkningsvärt är resultatet, 85530 i Antutu är högre än någon mobil vi uppmätt, högre tillochmed än Samsung Galaxy S6 som vi fått upp i cirka 70000. Enligt förhandsuppgifterna ska den nya LG-nexusen vara utrustad med chipsetet Snapdragon 808, men den enda telefon vi testat med det chipsetet, LG G4, fick 47600 i Antutu, och det är ytterst osannolikt i att det skulle gå att få upp i nästan det dubbla. De möjliga förklaringarna är att Android M erbjuder dramatiska prestandaförbättringar, att skärmbilden, som kommer från den ryska sajten Mobiletelefone, är fejkad eller att telefonen använder ett annat chipset, oklart vilket.

Om man ska tro att prestandaresultatet är äkta bjuder det även på skärmupplösningen 1980 x 1020 pixel för den nya Nexus 5. Den skulle alltså ha lägre skärmupplösning än förra årets Nexus 6, som i och för sig också har en enorm skärm. Den större Nexus-mobil som Huawei halvofficiellt har bekräftat att man jobbar med sägs få den högre upplösningen 2560 x 1440 pixel på en 5,7-tumsskärm och chipsetet Snapdragon 810. Bägge mobilerna väntas lanseras när den kommande Android M är färdig någon gång i höst.

Källa