Annons

Samsung uppdaterar

Ny uppdatering till S21-serien ska fixa batteriproblem

Samsung S21 drivs av den förra generationens Exynos chip, 2100.
Samsung S21 drivs av den förra generationens Exynos chip, 2100.

Sedan den förra uppdateringen har användare av Samsungs Galaxy S21 och S21 Plus ska ha tappat i batteriprestanda. Något som nu ska åtgärdas med en ny uppdatering.

Publicerad Uppdaterad

En ny uppdatering ska försöka åtgärda det problem med batteridränering som uppstod med en tidigare uppdatering, ja det är i alla fall vad som verkar vara fallet med den nya uppdateringen till Samsungs S21-serie. Uppdateringen kommer med säkerhetsuppdateringen som kommer i februari. 

Beskrivningen av uppdateringen är inte så specifik, den nämner allmänna förbättringar av den prestandan, säkerheten och kameran. Det sägs inte explicit men det verkar som om uppdateringen också ska försöka åtgärda det batteridränageproblem som uppstod efter den senaste uppdateringen. 

Den senaste uppdateringens batteriproblem verkar bara ha drabbat två av de tre toppmodellerna, nämligen S21 och S21 Plus med Exynos-chip. Problemet verkar kunna lösas genom att man placerar telefonen i flygplansläge vilket tyder att det har med mottagningen att göra. Vare sig Snapdragonmodellerna eller den dyrare S21 Ultra ska ha påverkats av det här. Den nya uppdateringen har börjat rulla ut i vissa länder i Europa och kommer säkerligen till flera marknaden under de kommande dagarna. 

Källa