IFA 2015

Ny version av Withings Aura

Sömnsensorn från Withings får stöd för Android i en ny version och blir samtidigt billigare.

Publicerad Uppdaterad

Att mäta sömn med aktivitetsmätare, mobiler och allehanda utrustning har vi kunnat göra länge. Problemet har varit att armbanden är sjukt obekväma att sova med och att mobilen ofta vill placeras under madrassen, vilket inte är så bra för brandrisken.

Withings Aura är en av de enheter som ska lösa dilemmat, genom att helt enkelt vara en underläggsmadrass som håller koll på din sömncykel. Problemet är att enheten, som säljs med en väckningslampa, enbart fungerat med Iphone och varit snordyr.

Nu visar Withings upp en ny version av Aura, som istället för att gå loss på 300 dollar ska landa på lite mer sunda 190 dollar. Det är i stort sett samma enhet, men biosensorn i madrassen som håller koll på din puls har tagits bort. Annars är det samma enhet, med en madrassliknande pryl som håller koll på din rörelse och en sängbordsenhet som kan plocka upp omgivningsljud och även söva eller väcka dig med musik

Samtidigt berättar Withings att numera ska alla deras enheter stödja både Iphone och Android, vilket då innefattar såväl den nya som den gamla versionen av Aura, övervakningskameran, deras personvågar, stegräknare, blodtrycksmätare och klockor (fortfarande nämns det dock inget om en Ipad-version av deras app, vilket de verkar ha glömt av helt).