https://www.mobil.se/nyheter/nya-apple-pencil-kan-vara-mer-avancerad-an-vad-apple-berattat
566182
Nyheter
Isärplockad penna bjuder på överraskningar

Nya Apple Pencil kan vara mer avancerad än vad Apple berättat

Den nya versionen av Ipad Pro-tillbehöret Apple Pencil innehåller komponenter som kan medge betydligt mer avancerad funktionalitet än vad Apple hittills marknadsfört den med.

Har Apple mer storvulna planer för styluspennan Apple Pencil än vad man hittills kommunicerat? Ja, det verkar inte omöjligt. Under skalet på pennan döljer sig nämligen teknologi som medger ganska avancerade funktioner. Det konstaterar sajten Ifixit, som har för vana att plocka isär ny elektronik för att se vilka komponenter som faktiskt finns under skalet. Men ingenting av det som tekniken skulle kunna användas till har så här långt offentliggjorts av Apple. 

Kan handla om gestkontroll

Det är framför allt ett slags kapacitiva sensorer man hittat längs med hela pennan som är intressanta. Detta då de rent potentiellt skulle kunna användas för avancerade gestkontroller av olika slag. Det har även på förhand förekommit rykten om att pennan skulle kunna medge svepgester av olika slag, något som Apple inte heller har visat upp. Möjligen kommer man att introducera funktionaliteten i ett senare skede, men varför man valt att vänta är lite av en gåta.  

Ämnen