Annons

Udda bildförhållande

Nya bilder på Sonytelefoner med 21:9-skärmar

Sony tycks vara på gång med en något udda formfaktor på mobilsidan. Nu har bilder läckt ut som visar två telefoner med bildförhållandet 21:9.

Publicerad Uppdaterad

Häromdagen läckte grovkorniga bilder ut som påstods föreställa de kommande telefonmodellerna Xperia XA3 och XA3 Plus från Sony. Och möjligen är de bilder som nu publicerats av Roland Quandt helt enkelt tydligare renderingar av samma telefonmodeller. De nya telefonerna har hur som helst samma avlånga design, och på de nya bilderna framgår det tydligt att det handlar om ett bildförhållande på 21:9, det vill säga avsevärt mer långsamala enheter än dagens standard med ett bildförhållande som oftast ligger runt 18:9. 

Filmvänligt

Sony kallar konceptet för ”Cinemawide”, något som förstås har en koppling till att många filmer spelas in med just bildförhållandet 21:9. De två telefonerna sägs ha skärmstorlekar på 5,9 respektive 6,5 tum. Telefonerna förväntas presenteras i samma veva som Sony offentliggör nya Xperia XZ4, vilket sannolikt kommer att ske i slutet av månaden.

Nya namn

Enligt en separat läcka är det kanske inte alls XZ4 och XA3 Sony planerar att lansera, utan att ett namnbyte kommer att ske. Enligt detta kommer XA-modellerna att heta Xperia 10 och 10 Plus, medan XZ4 kommer att heta Xperia 10Z. Namnändringen vore i så fall en uppstädning samtidigt som Sony kan hävda något slags logik i och med att X kan utläsas som 10.

Som alltid när det handlar om bildläckor är det vettigt att ta det hela med en nypa salt till dess att vi har facit i hand. En sak kan vi hur som helst räkna med till 100 procent, nämligen att bara bilder som visar upp så här avlånga telefoner lär dra igång en debatt kring den visuella estetiken. 

Källa