https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-lovar-battring-ska-inte-stanga-ned-bakgrundsappar-i-onodan
567545
Nyheter
Har varit en källa till frustration

Oneplus lovar bättring – ska inte stänga ned bakgrundsappar i onödan

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oneplus_7_f.jpg?itok=7oemkzbU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oneplus_7_f.jpg?itok=LPp321rK', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/oneplus_7_f.jpg', w: 2000, h: 1333, title: ' ' },]
Senare versioner av Oxygen OS har varit övernitiska när det gäller att stänga ned bakgrundsappar. Men den saken är nu på väg att ändras.

Dagens telefoner drar en herrans massa batteri, och diverse mjukvarusystem för optimering är utan tvekan nödvändiga om batteritiden inte ska bli så kort att ingen vill köpa hårdvaran. Mot bakgrund av den saken är det förstås smart att stänga ned inaktiva bakgrundsappar på telefoner med automatik, men det kräver förstås en slags fingertoppskänsla, då en hel del appar som körs i bakgrunden måste få fortsätta köras i bakgrunden om de ska fungera som det är tänkt. Just den där fingertoppskänslan har det varit lite si och så med i de senaste versionerna av Oxygen OS, det vill säga den Androidförgrening som Oneplus använder sig av i sina telefoner. Frustrationen har varit stor bland både användare och utvecklare, speciellt då det inte ens hjälpt att stänga av batterioptimeringen för de appar man vill hålla liv i. Men Oneplus lovar nu att bättra sig med kommande uppdateringar av Oxygen OS. ”Bekymren med appar som dödas i bakgrunden på grund av aggressiv batterioptimering kommer att åtgärdas i kommande uppdateringar” skriver Oneplus i ett blogginlägg.