Blev aldrig verklighet

Osläppt guldversion av Iphone X avslöjad hos FCC

Iphone X-presentationen i höstas föregicks bland annat av rykten om en guldfärgad version av telefonen. Men någon sådan såg aldrig dagens ljus. Att den fanns på planeringsstadiet framgår dock tydligt av dokument som lämnats in till FCC och som nu offentliggjorts.

Publicerad Uppdaterad

Både Iphone 8 och Iphone 8 Plus finns i versioner med guldfinish, vilket många på förhand trodde skulle bli ett färgalternativ även för Iphone X. Så blev det dock inte, och efter lanseringen har vi inte hört så mycket mer om den saken. Men nu visar det sig att Apple faktiskt hade en guldfärgad version av telefonen på gång. Detta då bilder på en enhet i guldfinish nu dykt upp hos den amerikanska telekommyndigheten FCC, då tidigare hemliga dokument nu offentliggjorts. 

Kanske till hösten

Telefonen ser onekligen rätt läcker ut och har förutom ett bakstycke i guldfinish även kanter i guld. Nyansen tycks vara samma som på guldvarianterna av Iphone 8 och 8 Plus. Det är i nuläget oklart varför Apple valde att inte gå vidare med guldversionen av Iphone X, men rykten om guldfinish har på sätt och vis återuppstått. Den här gången handlar det dock om höstens kommande enheter från Apple.  

Källa