Koppla upp allt!

Pantelligent – den uppkopplade stekpannan

Håller du med om att alla prylar som finns ska kopplas upp? Eller suger du bara på matlagning? Pantelligent hoppas kunna hjälpa med båda.

Publicerad Uppdaterad

Uppkopplade prylar, sakernas internet och så vidare. Vare sig du finner det hela intressant eller ej kommer det i allt större utsträckning och till allt fler prylar. Belkin har snackat ihop sig med lite olika tillverkare för dryga ut sitt Wemo-system med en uppkopplad slow cooker, en kaffebryggare och en luftfuktare.

Pantelligent pratar förvisso inte med Wemo men den följer lite samma trend. Det är nämligen en stekpanna som begåvats med ett visst mått av intelligens. Pannan håller koll på temperaturen och pratar i sin tur över Bluetooth med din telefon (Iphone enbart för stunden). Via appen kan du sedan tala om vad det är du steker och hur tjockt det är (med fokus på köttbitar).

Pannan finns för närvarande på Kickstarter och har redan uppnått sitt mål. Den fysiska produkten ska komma i april nästa år och om du vill vara tidig med den kan du pynta 200 dollar för att vara med på tåget.