Inofficiella uppgifter

Rykte: Galaxy S5 får Lollipop i december

Samsung själva håller tyst om uppgraderingar av deras telefoner, men enligt ett nytt rykte kan de faktiskt bli väldigt tidiga.

Publicerad Uppdaterad

Både när vi frågade Samsung och när frågan kom upp upprepade gånger under fredagens läsarchatt med dem hänvisade Samsung till sin uppdateringssida för Androidmobiler när det gäller uppdateringar till Android 5.0 Lollipop. En sida som inte innehåller en bokstav om senaste versionen av Android.

Men enligt Sammobile är faktiskt Samsung nästan klara med att uppgradera Galaxy S5 till Android 5.0 Lollipop. De ska vara så pass nära att en utrullning är planerad till december i år, vilket faktiskt är tidigare än vad både Sony och HTC har lovat (vilka annars varit de som gett snabbast tidsplaner).

Någon närmare tidsplan har inte kommit fram och då det rör sig om obekräftade uppgifter (förvisso från Sammobile som brukar vara insatta i Samsung) framstår det nästan som lite underligt att S5 är först ut. Det är förvisso en av företagets aktuella toppmodeller, men ändå den äldsta av dem i jämförelse med Galaxy Alpha eller Galaxy Note 4 som företaget rimligen kan tjäna mer pengar på för stunden.

Tills vidare behandlar vi det som ett rykte, men hoppas går ju alltid.