1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-kopplar-du-en-handkontroll-till-ios-145
570285
Nyheter
falskt
Bättre kontroll när du spelar

Så kopplar du en handkontroll till Ios 14.5

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/xbox_handkontroll.jpg?itok=xi9tm4tU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/xbox_handkontroll.jpg?itok=s2ep6SZN', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/xbox_handkontroll.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nu har Ios fått stöd för senaste konsolhandkontrollerna.

En av många nyheter i nya Ios 14.5 är att Apple har lagt till officiellt stöd för handkontroller som tillhör spelkonsolerna PlayStation 5- och Xbox Series X/S. Handkontrollerna ansluts via Bluetooth och kan användas bland annat tillsammans med Apple Arcade-spel men också Microsofts strömmande speltjänst Xcloud som just nu kan testas via webbläsaren i Ios.

För att ansluta en Xbox-handkontroll håller du ner pair-knappen på handkontrollen så kommer den att dyka upp i Ios inställningar för Bluetooth-enheter. På Playstations Dualsense-kontroll håller du ner Share- och PlayStation-knapparna till Touchbar-lampan blinkar, varvid kontrollen dyker upp bland Bluetooth-enheterna i Ios.