https://www.mobil.se/nyheter/samsung-galaxy-a7-2018-lanserad-har-trippelkamera
565915
Nyheter
Ytterligare ny telefon i A-familjen 11 oktober

Samsung Galaxy A7 (2018) lanserad – har trippelkamera

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/sm-a750f_002_back_black.jpg?itok=AlTAXUzx', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/sm-a750f_002_back_black.jpg?itok=IerSX3NU', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/sm-a750f_002_back_black.jpg', w: 1984, h: 1500, title: ' ' },]
Det var inte länge sedan vi hörde av Samsungchefen att man hade planer på att introducera ny teknik inte bara först i flaggskeppen utan även i de lite billigare telefonerna. Nu är det verklighet.

Det är första gången som Samsung släpper en telefon med trippelkamera och i Galaxy A7 bidrar den med dels 120-graders vidvinkelbilder men även bilder med effekt för oskarp bakgrund, så kallad bokeh. De tre kamerorna på baksidan är alltså först ett vidvinkelobjektiv på 8 megapixel, sedan en kamera på 24 megapixel och sist vad Samsung kallas en djuplins på 5 megapixel och den ska hjälpa till med bokeh-effekten. De tre kamerorna ska även göra det enklare att ta bra bilder i mörker genom att 24-megapixelkameran kan slå ihop fyra pixlar till en pixel vid svagt ljus.

Även selfiekameran har funktion för oskarp bakgrund och ska dessutom vara bra i sämre ljus tack vare att det finns en särskild selfieblixt. Det finns även en rad olika effekter man kan lägga till, bland annat fingerat studioljus som ska efterlikna det man får i en professionell studio. Kamerorna ska även kunna använda motivigenkänning för att bilderna ska bli så bra som möjligt direkt. 

Glasdesign och fingeravtrycksläsare på sidan

Telefonen har glas på både fram- och baksida och skärmen är på 6 tum och använder Amoled-teknik vilket ger bra svärta och har endast tunna kanter runt om. Särskilt intressant är att Samsung den här gången har placerat fingeravtrycksläsaren på sidan och alltså inte som tidigare på telefonens baksida. I Sverige så kommer telefonen släppas i tre olika färger och det är svart, blått och guld. Samsung Galaxy A7 kommer ut i butik den 19 oktober och  rekommenderat pris är 3900 kronor.

Ny lansering 11 oktober

Samtidigt som Samsung lanserar denna telefon berättar de även att den lansering man tidigare bjudit in till den 11 oktober och som man lovat ska ge “4x fun” fyra gånger så roligt handlar om ytterligare en telefon i A-serien, troligtvis alltså ett storasyskon till denna.

Relaterade artiklar