Vikbara växer

Samsung Galaxy Z Fold 3 redan i maj – Note 20 FE sägs bli sista Note

Nuvarande Samsung Galaxy Z Fold 2

Det sägs att Samsung kommer att ersätta den långlivade Note-serien med den vikbara Fold-serien. En sista Note ryktas komma i år, och i maj ska enligt uppgifter Galaxy Z Fold 3 lanseras.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte själva bekräftat om Note-serien kommer att leva vidare, men flera källor har hävdat att vikbara telefoner i Flip- och Fold-serien ska ta över efter Note och att pennan lever vidare i befintliga produktserier även efter Note-seriens potentiella död. Det här är ingen orimlig strategi, särskilt efterso S- och Note-serierna de senaste åren blivit allt mer lika varandra. Enligt rykten kommer Samsung Note 20 FE, som den ryktas heta, att bli den sista Note-modellen. Efter det skulle alltså Fold och Flip ta Note-seriens plats som flaggskeppsmodeller vid sidan av S-serien.

Enligt rykten ska Samsungs kommande Galaxy Z Fold 3 lanseras i maj i år och det sägs att den kommer att stödja S Pen, vilket skulle vara ett steg som gör att gamla Note-användare skulle kunna få en vänligare inställning till Fold. Även S21 Ultra har ju numera stöd för S-Pen om än inte i sama utsträckning som senaste Note eftersom pennan till S21 Ultra inte har batteri eller bluetooth.

Analysfirman Counterpoint Research tror att den totala försäljningen av vikbara telefoner kommer att öka från 700 000 enheter förra året till runt 5,5 miljoner i år. 

Källa