https://www.mobil.se/nyheter/samsung-satsar-pa-tata-lanseringar-av-flera-lagprismobiler
566598
Nyheter
Täta lanseringar av lågprismobiler

Samsung släpper en ny Galaxy A-telefon varje månad fram till juni

Samsungs indiska marknadschef Ranjiv Singh har avslöjat att man kommer att släppa en ny Galaxy A-telefon varje månad fram till juni i år. Därmed väljer man samma väg som kinesiska Xiaomi gjort, med täta lanseringar av budgetvänlig hårdvara.

Det har naturligtvis inte undgått Samsung vilka framgångar som kinesiska Xiaomi har haft med sitt koncpet med att ständigt släppa nya telefoner. Inte minst lär det ha varit tydligt i just Indien, där Xiaomi har klarat sig avsevärt bättre än Samsung på mobilsidan. Att Samsung nu testar att kopiera den strategin är därför kanske inte så konstigt. Det är i en intervju med The Economic Times som Samsungs indiska marknadschef Anjiv Singh nu avslöjat att man kommer att släppa en ny telefon i Galaxy A-serien varje månad fram till juni. Huruvida man har tänkt släppa telefonerna på fler håll än i Indien är däremot oklart. 

Galaxy A nu primära budgetserien

Vi kan därmed förvänta oss minst fem nya telefoner i Galaxy A-serien fram till sommaren. A-serien är Samsungs nya instegsserie, då man sedan en tid tillbaka har slopat Galaxy J-serien. Det finns även en serie telefoner under namnet Galaxy M, men dessa går enbart att köpa på nätet. De nya Galaxy A-modellerna ska alla finnas tillgängliga i fysiska butiker. Priserna kommer att variera mellan motsvarande 1 300 och 6 500 kronor.