Endast för några få utvalda

Samsung släpper speciell OS-utgåva av Galaxy Note 8

De olympiska vinterspelen 2018 hålls som kanske bekant i koreanska Pyeongchang. Och med tanke på att Samsung hör hemma i just Sydkorea och dessutom är olympisk sponsor så är det förstås ingen skräll att man nu släpper en version av sitt flaggskepp Galaxy Note 8 med olympiskt tema.

Publicerad Uppdaterad

Om du avskyr sport kan vi börja med klargöra att vi med OS refererar till de olympiska spelen och inte till något nytt operativsystem. Den begränsade OS-upplagan av Galaxy Note 8 kommer att köra Android, var så säker. Det fullständiga namnet på enheten är dock lika långt som ett rekordhopp i 90-metersbacken och lyder Samsung Galaxy Note 8 PyeongChang 2018 Olympic Games Limited Edition. Bara 4 000 telefoner kommer att släppas och de är dessutom inte tillverkade för allmänheten. Istället tillfaller samtliga exemplar idrottsmännen och den olympiska kommittén. Men det är förstås inte omöjligt att enstaka exemplar letar sig ut på begagnatmarknaden i framtiden och kan bli attraktiva samlarobjekt. 

Samma komponenter

Hårdvaran skiljer sig inte på en enda punkt från originalversionen av Galaxy Note 8. Vi snackar alltså 6,3-tums Super AMOLED-skärm med QHD-upplösning, Exynos 8895-chippset, 6GB arbetsminne och dubbla kameror. Men OS-versionen får ett vitt glasbakstycke med de olympiska ringarna samt ram och en del andra detaljer i guldfinish. Huruvida idrottarna verkligen kommer att stå och veva med sina nya Note 8-enheter inför världens tv-kameror är högst oklart, liksom huruvida de verkligen är sugna på att byta ut sina befintliga enheter mitt under ett brinnande OS. Men om du ser en mystisk vit Galaxy Note 8 flasha förbi på tv:n i februari, så vet du i alla fall vad det handlar om. 

Källa