1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samtliga-galaxy-s23-kan-fa-ny-snapdragon
572407
Nyheter
falskt
S23 kan bli utan Samsungs Exynos-krets

Samtliga Samsung Galaxy S23 kan få ny Snapdragon

Samsung kan komma att överge sin egen Exynos-krets i de kommande Galaxy S23-modellerna.

Samsung har haft för vana att använda två olika processorer i sina S-modeller, antingen Snapdragon från Qualcomm eller Exynos från Samsung själva, beroende på i vilket område i världen mobilerna ska lanseras. I företagets senaste S22-serie tillverkades drygt 70 procent av enheterna med en Snapdragon och 30 procent med en Exynos.

Nu kan det bli ändring på det enligt läckaren och analytikern Ming-Chi Kuo, som går ut med informationen att den kommande Galaxy S23-modellen kan komma att använda enbart processorn som går under beteckningen SM-8550 men som troligtvis kommer att få namnet Snapdragon 8 Gen 2. Enligt Kuo ska anledningen vara att Samsungs motsvarande Exynos-krets - Exynos 2300 - inte har tillräckligt prestanda för att kunna konkurrera med Qualcomms systemkrets.

Samsung har de senaste åren har återkommande problem med sina Exynos-kretsar, bland annat med upplevda värme- och prestandaproblem, vilket har även tidigare har väckt tankar om att Samsung ska dra ner på användandet av Exynos-kretsar, främst i sina S-modeller. Tidigare i år har företaget även gått ut med uppgifterna att man kommer att utveckla en specialkrets exklusivt för sina S-modeller, vilket också skulle kunna leda till en temporär övergång till Qualcomm i väntan på att den nya S-kretsen kan lanseras.

Källa