Leverantörs-källa:

"Skärmen i Iphone 5 större än 4 tum"

En källa inom företaget som tillverkar Iphone på uppdrag av Apple uppger att Iphone 5 håller på att få sin slutgiltiga formgivning.

Publicerad Uppdaterad

Det kinesiska Foxconn har tillverkat tidigare Iphone-modeller åt Apple och uppgifterna om nästa Iphone-modell kommer från en källa inom  Foxconn som webbplatsen 9to5mac.com bedömmer som trovärdig. Enligt källan kommer nästa modell att ha ett helt annat utseende än föregångaren Iphone 4S. Foxconn sägs förebereda serietillverkningen av Iphone 5 och nu ska ett antal prototyp-exemplar ha tagits fram. De uppges skilja sig något från varandra men vara identiska på ett antal punkter.

Bland annat ska de vara utrustade med skärmar som alla är större än 4 tum. Ingen av prototyperna har samma formgivning som Iphone 4 eller 4S. Uppgifter som förekommit tidigare om en droppformad formgivning uppges inte stämma eftersom alla telefonerna är symmetriska och jämntjocka. De ska också vara längre och bredare än den nuvarande Iphone-modellen.

Att man börjat förbereda serietillverkningen nu tyder på att Iphone 5 kommer att lanseras och börja säljas under sommaren.