Köpet är nu genomfört

Stephen Elop: ”Nu är vi ett Microsoft”

I ett öppet brev på Nokias egen blogg skriver Stephen Elop idag om att Microsofts köp av Nokias mobiler och tjänster nu är genomfört.

Publicerad Uppdaterad

I brevet skriver Elop om att både Nokia och Microsoft arbetat passionerat på varsitt håll, Microsoft med tanken om att placera en dator i varje hem och Nokia med målet att knyta samma miljarder människor (”connecting people”) med mobiltelefonens hjälp. Han påpekar också att inget av det hade varit möjligt utan stöd från de båda företagens kunder, eller fans som han kallar dem.

I en separat bloggpost behandlas detaljer i vad som kommer att förändras i och med köpet och vad som kommer att förbli som det varit. Microsoft kommer att sälja Nokias mobiler, från såväl Lumia-, Asha och den nya Android-baserade familjen Nokia X. Det senare poängterar även Stephen Elop i sitt öppna brev.

För den som idag äger en Nokia-telefon uppges att det mesta kommer fortsätta som vanligt. Garantin påverkas till exempel inte och det utlovas fortsatta uppdateringar av mjukvara för de telefoner som redan är ute i handeln. Samma sak gäller service och Nokias egen blogg och forum på nätet kommer att drivas av samma människor, men nu anställda på Microsoft istället.

Nokias verksamhet som nu blir en del av Microsoft går in i Microsofts affärsområde ”Devices and services”.