Strömmande högtalartelefon till bilen

Sony Ericssons nya musiklåda strömmar musik från telefonen till bilstereon och fungerar både som högtalartelefon och jukebox.

Publicerad Uppdaterad

Sony Ericsson nya bilhögtalare AB-900 kan du ta med dig i fickan, den är stor som en rejäl mobiltelefon. I bilen kan du klämma fast den under solskyddet, den kopplas samman med telefonen med bluetooth och fungerar som trådlös högtalartelefon.

Det fina är att den också ordnar trådlös koppling till bilstereon från telefonen, du kan strömma musik från telefonen till stereon via FM-bandet. AB-900 använder RDS-teknik och väljer automatiskt frekvens för att få bäst mottagning, du slipper alltså att ställa frekvensen själv. Om du lyssnar på musik bryter den förstås för inkommande samtal. På displayen får du upp samtalsinformation och fem nummer från telefonboken samt röstbrevlåda. Du kan alltså låta telefonen ligga i väskan och ringa via bilhögtalaren med hjälp av några knappar på apparaten till fem av dina favoritnummer.

Eftersom AB-900 går på batterier kan du ta med den från bilen till skrivbordet och använda den som högtalartelefon, eller varför inte strömma musik till stereon eller radion som kanske står på rummet.

Sony Ericsson lovar att den ska hålla för samtal i 26 timmar eller för att strömma musik i 18 timmar. När batteriet är slut laddar du den med en vanlig Sony Ericssonladdare och du kan förstås köpa en extra sladd som låter dig koppla in den till cigguttaget. Då blir du aldrig strömlös i bilen men du blir inte heller helt sladdlös.

Enligt Sony Ericsson kommer den att finnas i butik i slutet av mars.

Typ: Trådlös högtalartelefon

Anslutning: Bluetooth för koppling till telefon och FM-bandet för att sända musik till stereo

Batteritid enligt tillverkaren: 1 000 timmar stand-by, 26 timmar samtal och 18 timmar strömmad musik

Mått: 120x69x16 millimeter

Vikt: 117 gram

Pris: Ca 1 000 kronor