Smarta hemmet

Så styr du ditt Ikea-hem automatiskt baserat på din position

Din position kan användas för att styra ditt smarta hem med lite hjälp från Google eller Apple.

Publicerad Uppdaterad

I Ikea Smart Home-appen kan du styra dina smarta produkter direkt med ett klick, eller baserat på tid eller solens upp- och nedgång. För att dessutom kunna syra hemmet baserat på din position måste du ansluta Ikea Smart Home till Google eller Apple. Då vet systemet var du är och du kan till exempel se till att alla lampor automatiskt släcks när den sista personen går hemifrån och att lampor tänds när någon av er kommer hem, så ni slipper famla i mörker.

För att det här ska fungera med en Iphone krävs koppling till Apple Hem och med Google Home som ju finns för både Ios och Android krävs en Android-telefon för att systemet ska kunna känna av din position och låta dig sätta upp regler som drar nytta av den.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Ikeas smarta hem.