-
PLUS
Krönika: När en mobiltelefon förtjänar en allvarlig varning
-
PLUS
Mobil svarar: Uppdateringskrav, Doro-kritik, bättre ljud, Huawei-alternativ och mer
-
PLUS
Krönika: Att bryta dominans med bättre som inte är dyrare
-
PLUS
Upptäck alla möjligheter med din Garmin-klocka – Våra bästa tips del 2
-
PLUS
Krönika: Apple Watch i Android väcker drömmen
-
PLUS
Upptäck alla möjligheter med din Garmin-klocka – Våra bästa tips del 1
-
PLUS
Krönika: Alla kan inte köpa begagnat
-
PLUS
7 viktigaste nyheterna som kommer till Iphone, Ipad och Apple Watch
-
PLUS
Sju mobiltips för semestern – mer uppkopplad, billigare, smartare
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkarna låter andra göra jobbet
Things
Svenska hårdvarustartups får eget hus

Efter månader av förberedelser är det äntligen dags för Things att slå upp dörrarna.
”Sveriges första co-working space för hårdvarustartups med globala ambitioner inom tillväxtområden som sakernas internet, wearables, 3D-skanning och -printing och medicinteknik”. Så beskriver inkubatorn Sting (Stockholm growth & innovation), initiativtagare till Things, det nya hus som öppnas den 26:e mars på KTH Campus Valhallavägen.
Sammanlagt ska drygt 30 nystartade företag få plats på Things. Medlemmarna inkluderar Volumental, Evothings, Bumbee Labs, Gleechi, Moggles, QuantifiedPlanet, Shortcut Labs, Single technologies, SoftAlarm, worldfavor och Tingeer.
Intressant med Things är att startups och industripartners sitter i samma hus. Tanken med det är att skapa samarbetsmöjligheter.
Amerikanska hubbarna Highway1 och Lab IX har varit inspirationskällor.
Stor potential med hårdvaruutveckling
Things har alltså valt att fokusera på hårdvara. Enligt Magnus Melander, evangelist på Things, och även medgrundare och delägare, så kan Sverige bli världsbäst inom de områden Things verkar i.
– Det finns fantastisk potential i den demokratisering av tillverkning som teknikutvecklingen medfört och kraften i den så kallade makers-rörelsen är stor. Hårdvara är en del av alla intressanta lösningar inom tillväxtområden som Internet of things (IOT), 3D-skanning och -printing, wearables och medicinteknik. Och design och integration av programvara och hårdvara blir snabbt en kritisk kunskap, säger Magnus Melander till Mobilbusiness.
Han fortsätter:
– Sverige med vår duktiga ingenjörer och designers samt våra framgångsrika exportföretag och entreprenörer kan tillsammans bli världsbäst på att utnyttja dessa teknologiska möjligheter kommersiellt. Things skapar möjligheter för denna typ av relationer och samarbeten.
Arbetar med industri- och teknikpartners
Bland Things industripartners finns ABB, Assa Abloy, Husqvarna, NCC och SEB. Things har också ett antal teknikpartners, bland dessa Cisco och Teliasonera. Utöver tillgång till industri- och teknikpartners har Things-startups tillgång till ett etablerat nätverk av investerare, externa tjänster och tillverkare, skriver Sting.