https://www.mobil.se/nyheter/taliga-cat-s52-nu-offentliggjord
567789
Nyheter
Mest ordinära utseendet hittills

Tåliga Cat S52 nu offentliggjord

Cat har presenterat en ny extra tålig telefon som till skillnad från de tidigare man släppt ser mer ut som en helt vanligt smartphone.

Cat – eller Caterpillar, som företaget egentligen heter – är primärt kända för sina arbetsfordon av olika slag. Många associerar även varumärket med kläder och skor (på det senare området hade man en riktig storhetstid under 90-talet), men desto färre är medvetna om att man även producerar smartphones. Man kan med all rätta ifrågasätta hur mycket Cat har att göra med produktionen av telefonerna egentligen. Det handlar ju faktiskt om ett samarbete som går ut på att tillverkaren Bullit Group får använda varumärket, och inte så mycket annat. Men telefonerna är precis som arbetsfordonen och kläderna åtminstone tåliga, eller ”ruggade” som man ibland brukar säga. Och nu släpper Cat (eller rätare sagt då Bullit Group) en ny smartphone under namnet S52. Och det mest iögonfallande med den här telefonen är att den till skillnad från tidigare telefoner från Cat inte ser så klumpig och grov ut, utan istället har former och design som för tankarna till mer gängse smartphones. 

Men det här innebär inte att man har gjort avkall på tåligheten. Nej, den här telefonen är precis som de tidigare militärklassad, vilket bland annat innebär att den ska tåla att tappas på ett betonggolv från 1,5 meters höjd, samt klara sig på vattendjup ned till 1,5 meter i åtminstone 35 minuter. En annan tradition som man valt att hålla fast vid är de mindre imponerande specifikationerna. Telefonen har en 5,65-tums IPS-skärm med en upplösning på 1 440 x 720 pixlar, ett Mediatek Helio P35-chipp samt 4 GB arbetsminne. Lagringen ligger på 64 GB och batteriet har en kapacitet på 3 100 mAh. Bakkameran har en upplösning på 12 megapixlar medan selfiekameran får nöja sig med 8. På baksidan finns dessutom en fingeravtycksläsare och telefonen levereras med Android 9 Pie. Telefonen börjar säljas den 12 november och får ett pris på cirka 5 800 kronor.

Ämnen