Live-app

Tele2 Arena satsar på appupplevelse

För att utnyttja den goda kapaciteten i mobilnätet på Tele2 Arena i Stockholm lanserar operatören en app som utökar liveupplevelsen.

Publicerad Uppdaterad

Idag lanserade Tele2 en ny version av appen för Tele2 Arena. Utöver att ge dig den sedvanliga informationen om vilka evenemang som kommer kan du numera även använda appen som källa för Live-TV medan du är på arenan. Logga in på arenans wifi-nät och du får tillgång till nya funktioner i appen.

För sportevenemang innebär det livesändning från fyra olika kameravinklar på arenan, utöver det du själv ser, något som även kan användas under musikevenemang men som då troligen är mer upp till arrangören.

– Tele2 Arena är en av världens modernaste arenor och med den här lanseringen befäster vi den positionen. Tillsammans med våra publikstarka fotbollslag Djurgården och Hammarby, våra konserter och våra övriga evenemang, får publiken en unik kombination av liveunderhållning och digitala verktyg för att vara med och forma den nya tidens arenaupplevelser, säger Ninna Engberg, vd på Stockholm Globe Arenas.

Tekniken som används kallas StadiumVision Mobile och har utvecklats av Cisco. Den här möjligheten ska enligt Tele2 och Stockholm Globe Arenas vara unik i Europa.

Onsdagens match mellan Djurgården och IFK Göteborg blir den första att använda sig av tekniken.