Annons

Minifinder Atto låter dig ringa till hunden och se positionen

Telenor nysatsar med hund-abonnemang och gps-spårare

Efter en tids paus över sommaren nylanserar nu Telenor sitt abonnemang för hundar och andra husdjur.

Publicerad Uppdaterad

Det var i mars i år som Telenor introducerade hund-abonnemanget som gjorde det möjligt att lägga till ett husdjur i operatörens vanliga familjeabonnemang och på det sättet kunna se var hunden befinner sig och även ringa till den. Det var möjligt genom att hunden fick ett halsband med en särskild gps-spårare som gör att man via en app kan se hundens position, sätta regler för var hunden får vara och inte vara innan halsbandet larmar och även ringa direkt till hunden. Då hörs din röst i halsbandets högtalare och du kan ge kommandon till hunden och lyssna på vilka ljud du hör för att avgöra var den befinner sig. När vi testade enheten hade vi klagomål främst på batteritiden och att appen var långt ifrån enkel och modern.

Försvann efter lansering

När Telenor erbjuder hundhalsbandet ingår det som en del i abonnemanget, men den som vill köpa det separat för dryga 2000 kronor direkt av tillverkaren Minifinder. En kort tid efter att Telenor lanserade hundabonnemanget försvann all information om produkten från hemsidan och Mobil fick då förklaringen att halsbandet sålt slut. Sedan dröjde det länge innan det hände något, men nu, efter sommaren har Telenor åter hundabonnemanget tillgängligt. Från och med i slutet av förra veckan finns åter gps-trackern tillgänglig i majoriteten av Telenors butiker. 

– Under de nästkommande veckorna är ambitionen att även börja sälja den på vår hemsida, säger Telenors kommunikationschef Niclas Bergervik till Mobil.