1
1
https://www.mobil.se/nyheter/tiktok-hotar-stamma-vita-huset-forbud-kan-drabba-apple-hart
569024
Nyheter
falskt
Bytedance kan slå tillbaka

Tiktok hotar stämma Vita Huset – förbud kan drabba Apple hårt

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/tiktok.jpg?itok=99vKASaa', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/tiktok.jpg?itok=IrjJRvsL', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/tiktok.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
President Trumps förbud mot Tiktok och Wechat kan få konsekvenser.

Förra veckan utfärdade president Trump en presidentorder som kommer att förbjuda amerikaner att utföra transaktioner till Tencent och ByteDance, vilket omfattar apparna Wechat och Tiktok. Förbudet utfärdades eftersom Trump-administrationen anser att främst Tiktok används för att spionera på den amerikanska befolkningen och sedan sprida informationen till den kinesiska staten, samt för att sprida desinformation.

Nu uppger den amerikanska radiokanalen NPR att Bytedance kommer att stämma Trump-administrationen eftersom man anser att förbudet strider mot den amerikanska konstitutionen och att det inte finns några belägg för anklagelserna.

Samtidigt fortskrider förhandlingarna mellan Microsoft och Bytedance om en försäljning av delar av Tiktok, och nu uppger Wall Street Journal att även Twitter varit intresserade av att köpa Tiktoks amerikanska verksamhet.

President Trumps förbud kan dessutom få allvarliga konsekvenser för Apple. Appen Wechat är otroligt populär i USA, och om Apple tvingas plocka bort appen beräknar analytiker att Apples försäljning kan minska med 25-30 procent i Kina.