https://www.mobil.se/nyheter/twitter-ger-anvandarna-mer-kontroll-over-svar-pa-inlagg
568070
Nyheter
Kan förhoppningsvis leda till ett trevligare debattklimat

Twitter ger användarna mer kontroll över svar på inlägg

Alla som använder Twitter är plågsamt medvetna om att tonen i konversationer många gånger kan vara både rå och hätsk. Men förändringar är på gång, som kanske kan göra Twitterupplevelsen aningen mer civiliserad.

Det är i samband med den pågående CES-mässan i Las Vegas som Twitterchefen Kavyon Baykpour nu har meddelat att man kommer att ge användarna betydligt mer kontroll över konversationer på plattformen. Redan i november förra året lanserade man möjligheten att dölja vissa svar i en debatt, och någon gång under årets första kvartal kommer man att komplettera den möjligheten att redan på förhand styra vem som överhuvudtaget tillåts svara på ett inlägg.

Är man öppen för alla former av återkoppling och åsikter så väljer man att precis som idag låta vem som helst besvara inlägget. Alternativet är att man begränsar möjligheten att svara till en specifik grupp, alternativt till en panel med deltagare som definieras i ursprungstweeten. Och om man bara vill väsnas, men inte lyssna, så väljer man alternativet ”Statement” som innebär att ingen får besvara ens inlägg alls.

Om vissa av möjligheterna eventuellt känns bekanta så kan det handlar om att funktionerna uppmärksammats tidigare, i samband med att de testats i Twitters beta-app. Lanseringen i den skarpa appen sker till en början i begränsad omfattning, och därefter ska man göra en utvärdering och möjligen justera funktionerna innan de släpps globalt senare under året.