Inte bara vid uppdatering till ny systemversion

Uppdatering ger lång rad nya funktioner även till äldre Androidversioner

Ett flertal uppdateringar som ger äldre telefoner bättre säkerhet och nya funktioner kommer nu till Androidanvändare.

Publicerad Uppdaterad

Google har annonserat att de kommer med sex förbättringar i Android, även för äldre versioner. De sex nyheterna är: 

1. Google har nu integrerat sitt system för att matcha dina sparade lösenord mot sin databas med kända läckta lösenord från Android 9 och senare. Det här gör att om du har ett lösenord sparat i Google Autofill som har läckt ut och Google har registrerat det så kommer du att meddelas.

2. Om du har Android 7 eller nyare kommer du nu kunna tidsinställa meddelanden i Messages istället för att behöva skicka dem direkt. 

3. Google har också förbättrat sitt hjälpmedel för de som är blinda eller har nedsatt syn. Talkback, Androids skärmläsare, ska nu kunna ge en bättre upplevelse av telefonen utan att du behöver titta på skärmen. Google säger att de samarbetat med blinda och synskadade för att implementera de mest önskade funktionerna som mer intuitiva gester, en mer enhetlig meny och en ny uppläsningsmeny. 

4. Den fjärde uppdateringen är att man gjort Google Assistant mer tillgänglig trots att skärmen är låst. 

5. Google maps kommer att få ett mörkt läge för de som hellre ser på en ljussvag skärm eller för de som bara vill spara lite batteri. 

6.Android Auto har uppgraderas med möjligheter att spela röstaktiverade spel. Till exempel kan du på spela Jeopardy eller andra frågespel medan du kör. Huruvida det är bra för trafiksäkerheten låter vi vara osagt. 

Källa