Annons

Kan lanseras med Galaxy S20

Uppgifter: Quick Share kan vara Samsungs svar på Apples Airdrop

Färska men ännu obekräftade uppgifter gör gällande att Samsung har en metod för trådlös filöverföring mellan företagets produkter på gång.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten XDA Developers som nu kommer med uppgifter om en ny Samsungsfunktion kallad Quick Share, som eventuellt kan komma att presenteras i samband med offentliggörandet av de nya flaggskeppstelefonerna i Galaxy S20-serien. Funktionen har en hel del gemensamt med Apples Airdrop, som medger att man flyttar filer trådlöst mycket smidigt mellan olika Apple-enheter.

Enligt de uppgifter som finns i nuläget så ska man kunna dela med sig av foton, videoklipp och andra filer mellan alla typer av Samsungsenheter som får stöd för Quick Share. Men till skillnad från Airdrop så ska man även kunna ladda upp filer på upp till 1 GB till Samsungs molntjänst Samsung Cloud. Dessa filer ska därefter kunna streamas till Smart Things-enheter, det vill säga produkter baserade på Samsungs standard för smarta och uppkopplade hem. Samsung har valt att inte kommentera uppgifterna. 

Källa