Inför Mobilgalan 2014

Vion Labs: Guldmobilen väckte Hollywoods intresse

Arash Pendari, grundare och vd Vion Labs.

2013 års vinnare av en Guldmobil för Årets mobila innovation utlovar nu årets revolution.

Publicerad Uppdaterad

En passion för film- och TV-serier och en sorg över att den nya tekniken gjorde att folk inte längre betalade för dessa. Det blev 2009 startskottet för Vion Labs som sedan dess, tillsammans med operatörer, kabel-tv-bolag och filmdistributörer, har anpassat film- och TV-serieutbud till mobilen och gett tittarna nya möjligheter att interagra och rekommendera – på alla plattformar.

I maj 2013 släppte Vion Labs i samarbete med Spotify en app, Atflick Movie Music Database (Atflick MMDb), för att låta användare upptäcka musik genom film. I augusti samma år lanserades Catch up-TV, vilken gör det möjligt att spola tillbaka och titta på TV-program som redan har sänts. Därmed fick Vion Labs inte bara användarna, men även Mobilgalans jury på fall och bolaget tilldelades en Guldmobil för Årets mobila innovation.

Startup med namnkunniga partners
– Det var otroligt roligt och en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Priser som Guldmobilen ger en motivation för ett startup-företag som är svår att beskriva. Vi har tack vare priset fått mycket uppmärksamhet, säger Arash Pendari, grundare och vd Vion Labs. 

Fortfarande ett “startup” alltså, trots att Vion Labs sedan år tillbaka arbetar med såväl Tele2 som Warner Bros. Efter Mobilgalansegern har dessutom Spotifyappen utvecklats till att även inkludera möjligheten att upptäcka filmer utifrån musik. Vion Labs här därtill hunnit upprepa förra årets succé, då man arrangerade Sveriges första film- och TV-hackaton. Och ännu mer är på gång.

Guldmobilen en ögonöppnare för Hollywood
– Genom uppmärksamheten från Mobilgalan har vi knutit till oss en mängd nya personer bland annat från stora bolag inom mjukvara och filmvärlden och också från Hollywood!, säger Vion Labs kommunikationschef Josephine Charpentier. 

– Vi har knutit en mängd nya kontakter och också fått in nya intressenter i bolaget som gör att vi nu kan satsa vidare och uppfylla de mål vi satt upp. Genom detta har vi nu tagit nästa steg i utvecklingen mot ett världsledande bolag, fortsätter hon.

Filmvärlden står inför en revolution
Det är en kommande Vion Labs-produkt som ska ta företaget till tech-toppen och Josephine Charpentier lovar att vi kommer få se den innan årets slut:

– Vi planerar för en stor lansering av vår nästa produkt, vilken revolutionerar utvecklingen för film och TV i världen. Mer information kommer..., säger hon hemlighetsfullt.

Se alla vinnare av Guldmobilen 2013 här

Läs mer om Mobilgalan 2014 här.

Har du förslag på vilka som ska nomineras till årets Guldmobil?

Här kan du föreslå tjänster, företag, innovationer eller personer som förtjänar en Guldmobil

Här kan du föreslå telefoner, plattor och prylar, tipsa om bästa mobilbanken och bästa återförsäljaren

OBS! Förslagen behöver vi senast den 29 september.

JURYNS MOTIVERING
För utvecklingen av unika lösningar för andra skärmar än bara mobilen som i kombination med en världsunik rekommendationsmotor sätter en ny standard för hur vi får förslag på bra film och TV. Lösningar som dessutom efterfrågas på marknaden som affärer med bland annat Spotify påvisar.