Ny medlem i Wireless Power Consortium

Xiaomi Mi 7 kan få trådlös laddning

Bli inte förvånad om nästa flaggskepp från kinesiska Xiaomi får stöd för trådlösladdning via Qi-plattformen. Den kinesiska elektronikjätten har nu nämligen blivit medlem i Wireless Power Consortium.

Publicerad Uppdaterad

Trådlös laddning börjar så sakteliga gå från ett särintresse till en standardfunktion för de fletsa telefontillverkare. Att Apple valt att implenetera stöd för Qi-teknologin med sina nya smartphone-modeller Iphone 8, 8 Plus och X är nu ett faktum, och av allt att döma hoppar nu ”Kinas Apple” också på tåget. Vi snackar förstås om Xiaomi, som nu blivit medlemmar i WPC (Wireless Power Consortium), en teknologigrupp som jobbar för att framhålla just Qi-standarden. 

Ej offentliggjort av Xiaomi

Det är inte Xiaomi själva som har meddelat att man nu anslutit sig till WPC. Däremot har WPC på sin officiella sajt nu listat den kinesiska tillverkaren som en av sina medlemmar. Qi-standarden medger en laddningsteknik där man placerar enheten som ska laddas på ett slags matta, som i sin tur är kopplad till ett vägguttag. Laddningen sker genom att ett magnetfält skapas som producerar elektricitet. 

Källa