https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-pastas-offentliggora-nya-mi-9-den-20-februari
566583
Nyheter
Trångt om rampljuset

Xiaomi utmanar Samsung – presenterar nya Mi 9 den 20 februari

Samsung håller sitt stora Unpacked-event nästa onsdag, då man förväntas offentliggöra sina nya S10-enheter samt visa mer av sin böjbara smartphone Galaxy F. Att som konkurrerande tillverkare välja just det datumet för en presentation av en mobiltelefon är förmodligen inte jättesmart, men just det är vad Xiaomi nu tycks ha planer på.

Kanske finns det något smart resonemang bakom det hela, eller så är det bara ogenomtänkt och dumt. Men vi har nu två telefontillverkare som valt årets åtminstone näst sämsta datum för att offentliggöra nya mobiltelefonmodeller, nämligen exakt samma dag som Samsung presenterar sina nya S10-enheter och sin böjbara Galaxy F. Det är bara datumet för Apples Iphone-lansering som skulle kunna klassas som sämre, givet den uppmärksamhet just Iphonelanseringar tenderar att få. Men både Vivo (som häromdagen avslöjade att man tänker offentliggöra sin nya V15 Pro-telefon nästa onsdag) och Xiaomi tycker uppenbarligen att det är helt rimligt att dela rampljuset med världens största telefontillverkares viktigaste event på många år. Det är Xiaomis nya telefon Mi9 som enligt en tweet alltså ska presenteras på onsdag nästa vecka. 

Intensiv dag

Såvida det inte skett något misstag och allt tas tillbaka, så blir nästa onsdag därmed en minst sagt intensiv lanseringsdag på mobilsidan. Mi 9 förväntas komma med en 6,4-tums AMOLED-panel med upplösningen 1 080 x 2 220 pixlar, Snapdragon 855-chipp samt 6/8 GB arbetsminne och 128/256 GB lagringsutrymme. Vidare förväntas telefonen få en fingeravtrycksläsare under skärmglaset och ett batteri på 3 500 mAh. En speciell Explorer-version av telefonen förväntas också, med transparent baksida. 

Ämnen