Uppgifter från operatör

"Sony planerar mini-version av Xperia Z1"

Sony planerar att släppa en mini-version av Xperia Z1, visar en läckt broschyr från japanska operatören NTT DoCoMo. Den nya modellen sägs köras med likadan systemprocessor som första Xperia Z1. Däremot ska skärmen ha krympt från 5 tum till 4,3 tum.

Publicerad Uppdaterad

Rykten om en mini-version av Sonys "Honami"-lur har funnits ända sedan toppmodellen officiellt lanserades som Xperia Z1 under IFA 2013. Nu kommer uppgifter från japanska operatören NTT DoCoMo om att Sony kan ha en mini-modell av telefonen i rockärmen. I broschyren visas specifikationerna för Sony Xperia Z1 (japanska modellen SO-01F) upp, samt information om en ny modell – Xperia Z1 f (S0-02F).

Foto: Xperiablog

I nuläget vet vi inte om dokumentet från NTT DoCoMo är äkta. Men om det är så, kommer Xperia Z1 f (S0-02F)-modellen att drivs med en fyrkärnig Snapdragon 800-systemprocessor (2,2Ghz), ha 2 Gbyte i RAM, 16 Gbyte i lagringsminne och ett 2 300mAh-batteri. Telefonen uppges även ha en 20-megapixelskamera och vara IP 55/58-klassad. Det är i stort sett identiska specifikationer som den fullstora versionen av Xperia Z1 besitter.

Det som skiljer mini-versionen från den fullstora är skärmen. Xperia Z1 har en full hd-skärm på 5 tum, medan Honami Mini bjuder på 4,3 tum och 720 gånger 1280 bildpunkters upplösning. 

Foto: Xperiablog

Ingenting är dock bekräftat från officiellt håll hos Sony. Det kommer dröja tills vi vet om telefonen existerar, och om den i så fall kommer till Sverige.

Källa