Kräver mer modernt IOS

BankID skärper säkerheten – slutar fungera på äldre Iphone den 3 juni

Mobilt BankID tar med jämna mellanrum bort stödet för äldre mobiler och nu händer det för äldre Iphone-modeller som inte längre kommer fungera med appen.

Publicerad Uppdaterad

De nya systemkraven som Mobilt BankID nu inför innebär att telefonen eller surfplattan måste ha Ios 13 eller senare. Tidigare var systemkravet Ios 12 och det här innebär att Iphone 5s inte längre kan användas med Mobilt BankID efter den 3 juni i år. Även Ipad-modeller som inte går att uppgradera till Ipad OS 13 förlorar stödet för Mobilt Bank ID. 

Informerats i appen

De användare som berörs av detta har fått information om det i BankID-appen sedan december förra året. Den 3 juni i år kommer BankID-appen sluta att fungera på dessa enheter och det enda sättet att använda tjänster är alltså att skaffa en nyare telefon. För Android-telefoner kvarstår tills vidare det tidigare systemkravet som är Android 7 eller senare och det kravet gäller sedan i mars 2024.

Anledningen till att BankID med jämna mellanrum tar bort stödet för äldre enheter är framförallt att telefoner som inte längre får säkerhetsuppdateringar av mobiltillverkaren inte bedöms uppfylla de säkerhetskrav som gäller.