Mini med kraft

Sony Xperia Z1f lanserad

Z1f
z1f
Z1f
Z1f
Z1f
Z1f

Uppdaterad: Sony har precis presenterat en mindre version av Xperia Z1, med nästan samma specifikationer fast i mindre format.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats ett tag nu om en mindre variant av Xperia Z1 och idag avtäckte Sony lillebror Z1f.

Skärmen ligger på 4,3 tum och har ”bara” 720p-upplösning, alltså 1280x720 pixel. Trots storleken är telefonen fortfarande vattentålig med klassningen IP58 och insidan är riktigt imponerande. Inuti återfinns nämligen ett Snapdragon 800 systemchip, 20-megapixelkamera, trådlös laddning, nfc och 15 gigabyte inbyggt minne. Ganska likt storebror alltså.

Skillnaderna är givetvis upplösning på skärmen, men även ett mindre batteri på 2 300 milliamperetimmar (3 000 i Z1). Måtten landar på 127x65x9,4 millimeter, vilket givetvis är mindre än Z1 överlag bortsett tjockleken. 

Det tråkiga i kråksången är att enheten enbart utannonserats för den japanska operatören NTT Docomo och hur det ser ut med internationell tillgänglighet återstår att se. Samtidigt är vi lite skeptiska till batteristorleken i kombination med systemchippet. Å andra sidan är skärmen betydligt mindre strömkrävande.

Riktigt spännande enhet, som för övrigt levereras med Android 4.3, som vi definitivt hoppas kommer även hit inom kort.

Uppdaterad 11:08 men nya uppgifter angående vattentålighet